OM HKK

Nytändning efter återförening!

HKK välkomnar Sverker Zadig och har därmed fått tillbaka sin grundare som ledde kören under 20 år!
Vi kickstartar med ett uttrycksfullt passionsprogram som kommer att framföras under våren, bl a i Allerum kyrka och Mariakyrkan i Helsingborg.
Vi ser fram emot ett innehållsrikt och utvecklande 2018 tillsammans!

Helsingborgs Kammarkör, HKK, startade sin verksamhet 1984 och består för närvarande av ca 20 erfarna sångare under ledning av Sverker Zadig. Kören ger årligen en mängd konserter i såväl Sverige som utomlands och finns representerade på ett flertal cd-skivor vilka presenteras under rubriken LYSSNA.

Repertoaren är bred och körens ambition är alltid att beröra och skapa känsla och sammanhang. Repertoaren spänner över minst 500 år och omfattar allt från tidig renässans via barock och romantik till nutida musik. Kören har även uppfört ett flertal verk av olika kompositörer, däribland Rolf Martinsson, Johan-Magnus Sjöberg och Steven Hansen.

30 ÅR AV STÄMNINGSFULL KÖRSÅNG

2015 var det 30 år sedan Helsingborgs kammarkör gav sin första konsert och med anledning av detta jubileum har kören gett ett antal konserter.

Kören fick dessutom hedersuppdraget att vara Sveriges representationskör vid Nordic-Baltic Choral Festival i Riga 25-29 juni 2015. Ett hedersamt uppdrag som vi är mycket stolta över.